Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Moskva, 17. ožujka 2017.

Veliki povratak ruskih turista na hrvatsku obalu?

Tijekom službenog boravka u Rusiji, ministar turizma Gari Cappelli sudjelovao je na sastanku Udruženja hrvatskih putničkih agencija i ruskih putničkih agencija (ATOR), a u nastavku dana, ministar se sastao sa zamjenicom ruskog ministra kulture, zaduženom za turizam Allom Manilovom.

Ministar je na sastancima prezentirao aktualno stanje turizma Hrvatske u 2017. godini, uz naglasak na zdravstveni turizam i investicije u turistički sektor, odnosno otvaranje 50-ak novih i novo obnovljenih hotela koji će doprinijeti dodatnom jačanju ponude i usluge jer je uglavnom riječ o hotelima visoke kvalitete.

Na sastanku s turoperatorima s ruske strane sudjelovala je direktorica udruženja turističkih agencija i turoperatora – ATOR, Maja Lomidze te predstavnici TUI Rusija, Corala, Paksa i Ruskog Expressa, koji su ministru pojedinačno predstavili stanje bukinga i interes za Hrvatskom za 2017. godinu. Većina turoperatora bilježi rast ranog bukinga od 20 do 35 posto za Hrvatsku te su pohvalili odličnu suradnju s predstavništvom HTZ u Moskvi. Također su istaknuli kao jednu od konkurentskih prednosti Hrvatske sigurnost destinacije.

Na sastanku u Ministarstvu kulture razgovaralo se o zajedničkim aktivnostima s ciljem dodatnog jačanja turističkog prometa iz Rusije. Zamjenica ministra Manillova istaknula je kako je Hrvatska zaista zanimljiva destinacija među Rusima, ali da isto tako imamo sve preduvjete za realizaciju još boljih rezultata s ruskog tržišta.

(PoslovniPuls)