Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

London, 06. prosinca 2018.

Uspješan nastup Hrvatskog audiovizualnog centra u Londonu

Odjel za poticanje ulaganja u audiovizualnu proizvodnju Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) nastupio je prvi put na prestižnom britanskom sajmu FOCUS The Meeting Place for International Production u razdoblju od 4. do 5. prosinca ove godine u izložbenom prostoru Business Design Centre London. Ovaj sajam, jedini takve vrsti u Ujedinjenoj Kraljevini, na jednom mjestu okuplja posjetitelje koji mogu izravno upoznati ključne osobe iz područja filmske industrije, među kojima su British Film Institute, British Film Commission, Advertising Producers Association, UK Screen Alliance i dugi.

Predstavnica Odjela za poticanje ulaganja HAVC-a i koordinatorica programa Filming in Croatia Tanja Ladović Blažević predstavila je tom prigodom niz mogućnosti i prednosti za snimanje audiovizualnih produkcija u Hrvatskoj, poglavito nove financijske poticaje i regulativu na području ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela.

Također, na Hrvatskom štandu, koji je privukao pozornost niza međunarodnih posjetitelja iz 60-ak zemalja,  održano je i prigodno druženje uz video predstavljanje i posluživanje hrvatskih pića, a obišla ga je i savjetnica za gospodarstvo Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu Davorka Žanić Dražić.