Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Sarajevo, 12. listopada 2017.

U Vitezu održan sastanak Kluba hrvatskih gospodarstvenika u BiH

Na inicijativu Veleposlanstva RH u Sarajevu dana 10. listopada 2017. godine u Vitezu je održan sastanak Kluba hrvatskih gospodarstvenika u BiH, na koji se odazvalo 40 predstavnika hrvatskih firmi, gospodarstvenika iz BiH, predstavnika HGK-a, HOK-a, predstavnici udruge Prsten, predstavnici Udruge gospodarstvenika iz Posušja, predstavnici akademske zajednice iz Viteza, te predstavnici Generalnih konzulata RH iz Mostara i Tuzle.

Na sastanku se raspravljalo o daljnjim aktivnostima Kluba, kao i mogućoj registraciji i izradi web stranice Kluba. Održana je i prezentacija ustrojavanja budućeg „tehnološkog parka u Vitezu.

Predsjednik Kluba hrvatskih gospodarstvenika u BiH, Milan Šarlija uvodno je istaknuo  važnost i ulogu Kluba koji će se, bez obzira na status, i u buduće zalagati za bolje uvjete na tržištu BiH za sve hrvatske i bosansko-hercegovačke kompanije.

Veleposlanik RH u Sarajevu Del Vechio izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom Kluba, zauzeo se za veći angažman tvrtki u međusobnoj razmjeni informacija te predložio Klubu izradu web stranice za gospodarske informacije koja bi učinkovitije pružila usluge u traženju konkretnih informacija pojedinim tvrtkama, kao i traženju poslovnih partnera, kako hrvatskim tvrtkama u BiH tako i bosansko-hercegovačkim tvrtkama u RH.

Podršku Klubu iskazala je HGK i HOK, Udruga gospodarstvenika iz Posušja te udruga Prsten.