Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Tuzla, 12. siječnja 2018.

U Tuzli predstavljeno drugo izdanje Vodiča za investitore

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Tuzli predstavljeno je drugo izdanja Vodiča za investitore, u organizaciji Ministarstva gospodarstva i Vlade Tuzlanske županije (TŽ). Autor ove publikacije jest Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanske županije, koje je od prvog siječnja ove godine svoj rad nastavilo u okviru novoosnovanog Ministarstva gospodarstva.

Kako je tom prigodom istaknuto, ova publikacija na praktičan i jednostavan način objedinjuje najznačajnije informacije, potrebne potencijalnim i postojećim investitorima, osobama koje rade s investitorima te svim zainteresiranim subjektima koji žele investirati ili pak posjetiti Tuzlansku županiju. Usmjerena je na šest najpropulzivnijih sektora industrije Tuzlanske županije, čije komparativne prednosti odavno promiču ovo područje BiH i privlače nove investicije.

Premijer TŽ Bego Gutić je tom prigodom izrazio nadu kako će ova publikacija biti dodatna podloga zajedničkim aktivnostima Vlade i Sveučilišta, usmjerenim na promociju Tuzlanske županije, kao sredine atraktivne za ulaganja i ambijenta u kojem poduzetnici mogu uspjeti.