Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Podgorica, 06. prosinca 2018.

U Podgorici održan Diplomatski božićni bazar

Tradicionalni Diplomatski božićni bazar, 10. po redu, održan je ove godine 1. prosinca u prostoru trgovačkog centra Delta City u Podgorici, a zajednički su ga otvorili ministrica javne uprave Crne Gore Suzana Pribilović i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori mr.sc. Veselko Grubišić.

Riječ je o humanitarnom događaju, koji organizira Međunarodno udruženje žena Crne Gore, u suradnji s članovima 21 diplomatske zajednice akreditirane u Crnoj Gori, Televizijom Vijesti, T-comom i Zakladom „Petar Petrović Njegoš“ kako bi se prodajom doniranih proizvoda prikupila prijeko potrebna sredstava za humanitarne svrhe. Ove godine prikupljeni novac namijenjen je Dječjem domu „Mladost“ u Bijeloj, Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju na Starom Aerodromu, Dječjem vrtiću „Sunce“ te za kupovinu didaktičkih sredstava za potrebe osnovnih škola „Radojica Perović“ i „Oktoih“.

Uz donirane hrvatske proizvode, djelatnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori i Generalnog konzulat Republike Hrvatske u Kotoru prodavali su na hrvatskom štandu i hrvatske kolače, koje su za ovu prigodu priredile sestre Franjevke Bezgrešnog začeća Crnogorske provincije u Dobroti, konoba Bokeški gušti u Prčnju te predstavnici Hrvatske zajednice u Crnoj Gori. Svoje proizvode ove godine doniralo je 6 hrvatskih tvrtki i to: Podravka d.o.o., Ledo d.o.o., Ataco d.o.o., Mercator d.o.o., Tuegra d.o.o. - vina Kutjevo i West Point d.o.o. – vina Dalmacijavino.

Ovogodišnje izdanje Diplomatskog božićnog bazara okupilo je više od 22.000 ljudi te je sakupljeno oko 30.000 eura.