Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

München, 05. prosinca 2018.

U Münchenu održani „Food &Life“ i „Heim + Handwerk“

Međunarodni sajam gastronomije pod nazivom „Food & life“ održavao se u razdoblju od 28. studenoga do 2. prosinca ove godine u Münchenu. Ovaj tradicionalni godišnji sajam održava se od 2004. godine, a posjetiteljima nudi vrhunske, probrane i tradicionalne specijalitete iz cijele Europe. Na sajmu se može pronaći mnoštvo proizvoda od delikatesa i zdrave hrane, začina, ulja, voća i povrća, mesnih i ribljih proizvoda, pića do mnogih drugih proizvoda povezanih s ugostiteljstvom. Na ovogodišnjem izdanju sajma sudjelovala je i hrvatska tvrtka KAPRONCA d.o.o., predstavivši se tom prigodom svojom paletom voćnih rakija i proizvoda za njegu tijela.

Usporedno sa sajmom „Food &Life“ održavao se i sajam gradnje, prostornog uređenja i stanovanja „Heim + Handwerk“, na kojemu su predstavljene nove ideje i trendovi iz područja gradnje, dizajna, unutarnjeg uređenja, kuhinja, kućanskih aparat, namještaja, energetske učinkovitosti, tehničke opreme i slično.

Oba sajma privukla su ove godine oko 1.300 izlagača te više od 125.000 posjetitelja, a njihovo iduće održavanje predviđeno je za razdoblje od 27. studenoga do 01. prosinca 2019. godine.