Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Beograd, 12. veljače 2018.

Srbijanski proizvođači hrane dogovorili izvoz u Rusiju vrijedan 12 milijuna eura

Nastup srbijanskih kompanija iz prehrambenog sektora na sajmu Prodexpo 2018 u Moskvi bio je uspješan, što potvrđuje dogovor o potpisivanju devet ugovora i tri predugovora. Ukupna vrijednost dogovorenih izvoznih aranžmana u Rusku Federaciju (RF) iznosi oko 12 milijuna eura, objavila je Privredna Komora Srbije (PKS).   

Federalna agencija za sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede RF dodijelila je kompaniji Carnex specijalno priznanje za kvalitetu proizvoda, u konkurenciji 2.450 izlagača iz 63 zemlje i 31 nacionalne izložbe.

Nastup 15 tvrtki iz Srbije na toj najvećoj sajamskoj manifestaciji u Moskvi organizirali su PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS), uz potporu programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), putem projekta Pomoć za trgovinu - potpora proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru, koji financira Vlada Ruske Federacije.

Na nacionalnom štandu Srbije nastupili su Bahus iz Paraćina, Meggle Srbija iz Kragujevca, PIP iz Novog Sada, Carnex iz Vrbasa, Beocapra iz Šida, Zemljoradnička zadruga Moravac iz Leskovca, Nectar iz Bačke Palanke, KUČ-Company iz Kragujevca, Mljekara Šabac, kao i tvrtke sa sjedištem u Beogradu ITN Group, Master Fruits, Mundorama, Nacionalna distribucija, Zlatiborac i Mirax Agrar.