Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Doha, 15. svibnja 2018.

Proslava Europskog dana u Dohi

Veleposlanstva država članica Europske unije EU) u Kataru su putem Europskih poslovnih savjeta/vijeća (European Business Councils) i u suradnji sa katarskim vlastima organizirala cjelodnevnu proslavu Dana Europe u Dohi.

Uz Bugarsku, koja predsjeda EU-om, u realizaciji ovog događaja inicijativu je imao Nizozemski poslovni savjet, koji je i prethodnih godina bio glavni organizator proslave Dana Europe. Organizaciji događaja su se priključili i poslovni savjeti svih drugih država članica EU, pa tako i Republike Hrvatske. Poslovni savjeti zemalja članica EU osnovani su u cilju podržavanja interesa vlastitih nacionalnih poslovnih zajednica u Kataru.

Proslavu je, kao partner, podržala novootvorena Katarska nacionalna biblioteka (QNL) uz izvođenje prigodnog programa: panel diskusije – u cilju obilježavanja Europske godine kulturne baštine; video izložbe nagrađenih GIF-ova kreiranih od ljubitelja kulturne baštine koji su se natjecali u prošlogodišnjoj EU-ovoj nagradnoj igri putem digitalne platforme za kulturno nasljeđe (Europska digitalna izložba) te izložbe arapsko-njemačkih priča – transcendentna kultura. U popodnevnim satima proslava je nastavljena u Grand Hyatt Doha Hotelu svečanim prijemom.