Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Haag, 13. ožujka 2018.

Promocija hrvatskih vina u Haagu

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Haagu 8. ožujka ove godine održana je promocija hrvatskih vina, na kojoj su sudjelovali nizozemski uvoznici vina, vlasnici restorana, veleposlanici susjednih zemalja te četrdesetak novinara i blogera iz područja gastronomije i enologije.

Uglednoj nizozemskoj poduzetnici u svijetu gastronomije Betty Koster dodijeljena je tom prigodom titula „Veleposlanice hrvatskih vina u Nizozemskoj za 2018. godinu“ i to za osobite zasluge u promociji hrvatskih vina. Tu titulu preuzela je ove godine od sommeliera Sabasa Joostena, prošlogodišnjeg  veleposlanika hrvatskih vina u Nizozemskoj,  koji je hrvatska vina uvrstio na vinsku kartu De Librije restorana, što je imalo izrazito pozitivan odjek u nizozemskoj stručnoj i široj javnosti. 

Tijekom večeri posluženi su i hrvatski specijaliteti, koje je za tu prigodu pripremila Sascha de Lint, pobjednica nizozemskog Masterchefa hrvatskog podrijetla. Tako je gostima, pored enološke, predstavljena i gastronomska ponuda naše zemlje. 

Promocija hrvatskih vina upriličena je u suradnji s tvrtkom “Croatiangrapes“, specijaliziranom za uvoz i distribuciju isključivo hrvatskih vina na nizozemsko tržište, a njezina ponuda obuhvaća vina vinarija Carić, Madirazza, PZ Svirče, Feravino Feričanci, Kabola Momjan te PP Orahovica.