Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Helsinki, 12. siječnja 2018.

Proboj finskih tvrtki na međunarodno tržište

Finski industrijski giganti Kone, Pöyry, Wärtsilä, Comptel i Valmet potpisali su ugovore za različite projekte na međunarodnoj razini.

KONE Corporation, globalni lider u industriji dizala, dogovorio je s kineskom tvrtkom China Zun ugradnju 142 dizala i pokretnih stepenica u novu najvišu zgradu u Pekingu sa 108 katova i 528 metara visine, koristeći najnovija visoko-uzgonska rješenja.

Valmet Corporation, tvrtka za razvoj tehnologija, automatizacijskih sustava i usluga za industriju celuloze, papira i energije, započinje izgradnju dviju linija za proizvodnju papira Advantage NTT-u u SAD-u.

Comptel Corporation, softverska kompanija specijalizirana za telekomunikacije, potpisao je u Sjevernoj Americi ugovor koji obuhvaća softversko rješenje analize podataka tvrtke. Vrijednost ovog ugovorenog posla iznosi oko 400.000 eura.

Pöyry, međunarodna konzultantska i inženjerska tvrtka s fokusom na proizvodnju, prijenos i distribuciju energije, šumarsku industriju, kemikalije i bio razgradnju, rudarstvo i metale, potpisao je s Tvrtkom Southern Power Generation u Maleziji ugovor za poslove inženjerskih usluga za elektranu s kombiniranim ciklusom snage 1.140 MW. Pöyry se također obvezao pružati konzultantske usluge i stručnost u upravljanju projektima, pregledu dizajna, nadzoru i kontroli kvalitete te osigurati  nesmetani rad tijekom trajanja ugovora.

Wärtsilä, tvrtka specijalizirana za proizvodnju motora s unutarnjim izgaranjem za velike brodove i trajekte te naftne platforme, potpisala je u Indoneziji ugovor o isporuci elektroenergetskog postrojenja jačine 100 MW za Projekt Senayan Diesel Power Plantu, u svrhu osiguranja dodatnog napajanja masovnog brzog transportnog sustava, koji je trenutačno u izgradnji.

Wärtsilä će također u Benndaleu, Mississippi, isporučiti pogon za generiranje Smart Power Generation jačine 22,7 MW, što uključuje dva motora Wärtsilä 31SG na plin, u svrhu osiguranja podrške na mreži i pouzdanog napajanja tijekom mogućih prekida prijenosa energije uslijed otežanih vremenskih uvjeta.