Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Ningbo, 12. lipnja 2018.

Održan 4. investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe

Četvrti Investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe „4th China-CEEC Investment and Trade Expo“ (CEEC Expo) upriličen je u okviru tradicionalnog godišnjeg okupljanja zemalja Inicijative Kina+16, u razdoblju od 8. do 12. lipnja ove godine u Međunarodnom konvencijskom i izložbenom centru u kineskom gradu Ningbou.

Na ovoj specijaliziranoj sajamskoj manifestaciji, namijenjenoj promicanju suradnje Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe u okviru inicijative 16+1, predstavljeni su prehrambeni proizvodi, vino, bezalkoholna pića, umjetnine, pokloni, proizvodi za zdravstvenu njegu, proizvodi za kućanstvo i roba široke potrošnje za svakodnevnu uporabu.

Hrvatski proizvodi tradicionalno su prisutni na ovom sajmu. Tako je i ove godine u Kinu doputovala velika delegacija predstavnika više od 20 hrvatskih tvrtki, koje su na jednom od većih sajamskih štandova predstavile prehrambene proizvode, alkoholna i bezalkoholna pića i napitke, farmaceutske proizvode i razna druga dobra.

Kao nacionalni koordinator i operativna potpora na sajmu sudjelovali su i predstavnici Hrvatske gospodarske komore iz središnjice u Zagrebu, direktor Predstavništva HGK u Šangaju, kao i  predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pekingu. Ova prigoda iskorištena je za susret s potencijalnim poslovnim partnerima iz Kine, u cilju pronalaska mjesta za plasiranje još više visokokvalitetnih hrvatskih proizvoda na velikom kineskom tržištu.