Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Tuzla, 14. studenog 2017.

Objavljen Poziv za dostavu prijedloga projekata Instrumenta za potporu razvoju projekata

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanske županije obavijestilo je na Vladinim stranicama sve zainteresirane institucije i organizacije kako je otvoren prvi Poziv za dostavljanje prijedloga projekata Instrumenta za potporu razvoju projekata (Seed Money Facility), koji se provodi u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.

Instrument za potporu razvoju projekata uspostavljen je kako bi se potaknuo razvoj zahtjevnih, strateških projekata transnacionalnog karaktera, koji doprinose ostvarenju ciljeva Strategije Europske unije za Dunavsku regiju (EUSDR). Putem ovog instrumenta osigurat će se sredstva za osmišljavanje i pripremu projekata pogodnih za financiranje od strane EU-a i drugih financijskih izvora.

U Programu transnacionalne suradnje Dunav sudjeluje devet država članica Europske unije: Hrvatska, Austrija, Njemačka (Baden-Württemberg i Bavarska), Slovačka, Češka, Slovenija, Mađarska, Rumunjska i Bugarska, zatim tri IPA države: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija te dvije ENI partnerske države: Moldavija i Ukrajina.

U svakom projektu mora sudjelovati najmanje dva,  a najviše pet partnera iz dviju različitih država.

Proračun prvog Poziva iznosi 1,53 milijuna eura, a poduprijet će se najviše 36 prijedloga projekata (po 3 projekta za svaku od 12 prioritetnih područja EUSDR). Najveći iznos projekta ograničen je na 50.000 eura, uz stopu financiranja do 85 posto njegove ukupne vrijednosti.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 07. prosinca 2017. godine do 15:00 sati.