Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Beograd, 06. prosinca 2018.

O predstavljanju hrvatskih vinara u Beogradu

U Rezidenciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu 5. prosinca ove godine upriličeno je predstavljanje hrvatskih vina. Ovo događanje zajednički su organizirali Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji i predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Beogradu, na inicijativu tvrtke „Vino-Bar&Shop“, vodećeg uvoznika i distributera hrvatskih vina u Srbiju.

Nakon uvodnog pozdrava hrvatskog veleposlanika Gordana Bakote, a potom i predstavnika hrvatskih vinarija, uslijedilo je kušanje hrvatskih vina. Uzvanicima su tom prigodom poslužena vina triju renomiranih hrvatskih vinara - Feravino iz Feričanaca, Degrassi iz Savudrije i Stina iz Bola na Braču. Pozivu na predstavljanje hrvatskih vinarija odazvali su se predstavnici dvadesetak elitnih beogradskih restorana i nekoliko veletrgovaca, zainteresiranih za plasman hrvatskih vina u svojoj prodajnoj mreži.

Predstavnici vinarija i uvoznik hrvatskih vina Boris Najdanović izrazili su tom prigodom zadovoljstvo ostvarenim kontaktima i zahvalili hrvatskom veleposlaniku Bakoti za organiziranje ove prezentacije.  

Čitavo događanje popratila je i snimateljska ekipa specijaliziranog TV kanala Life&Holiday, čiju će reportažu objaviti TV Postaja N1 Srbija 8. prosinca ove godine u jednom od najgledanijih termina, odnosno prije središnjeg dnevnika u 18.40 sati.