Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Dubai, 13. veljače 2018.

Ministrica financija Republike Indonezije najbolji ministar u 2017.

Ministrica financija Republike Indonezije (RI) dr. Sri Mulyani Indrawati primila je  11. veljače ove godine na Samitu svjetskih vlada u Dubaiju nagradu u kategoriji najbolji ministar u 2017. godini. Nagradu je uručio emir sheikh Mohammed Rashid Al Maktoum, potpredsjednik i predsjednik Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata te vladar Dubaija.

Ova nagrada dodjeljuje svake godine jednom državnom službeniku kako bi se prepoznale zasluge u provedbi uspješnih reformi u njihovim matičnim zemljama.

Ministrica Sri Mulyani posvetila je svoju nagradu svim Indonežanima te svojim kolegama i djelatnicima Ministarstva financija RI (njih 78.164) koji se, kako je istaknula, jako trude upravljati državnim financijama s integritetom i velikom predanošću za javnu i poštenu dobrobit.

Također je pohvalila rad predsjednika RI Joko Widoda koji je svojim gospodarskim i financijskim reformama unaprijedio razinu gospodarskih sektora te je iskazala nadu kako će ova nagrada biti poticaj i za nove reforme.

Predsjednik Widodo je u srpnju 2016. godine imenovao dr. Mulyani, bivšu šeficu Svjetske banke, ministricom financija RI kako bi predvodila program vlade RI o gospodarskim reformama, uključujući rekonstrukciju poreznog sustava Indonezije. Pod njezinim vodstvom Indonezija je implementirala relativno uspješan program oporezivanja poreznih obveznika, što je rezultiralo povećanjem poreznih prihoda u prošloj godini, a uvela je i reforme koje potiču inkluzivni i održivi razvoj.