Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Beograd, 12. lipnja 2018.

Ministar financija primio čelnika Misije MMF-a u Srbiji

Srbijanski ministar financija Siniša Mali primio je u Ministarstvu financija u Beogradu čelnika Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Jamesa Roafa. U razgovoru tijekom susreta sugovornici su između ostalog naglasili postignutu stabilnost javnih financija, ali i potrebu nastavka provedbe fiskalne discipline, smanjenja ​​javnog duga i jačanja institucija, što bi značilo jačanje gospodarske strukture i otvaranje novih radnih mjesta.

Tom prigodom razgovarali su i o najavljenim povećanjima mirovina i plaća u javnom sektoru te o paketu poticaja, koji bi pripomogli stvaranju bolje poslovne klime i poboljšanju konkurentnosti. Također su istaknuli važnost novog savjetodavnog programa „Instrument za koordinaciju politike – PCI“ za ubrzani i održivi rast gospodarstva i prihoda, uz očuvanje makroekonomske i fiskalne stabilnosti.

Srbijanski ministar financija zahvalio je predstavnicima MMF-a na dosadašnjoj suradnji i uspješno završenom aranžmanu, ističući rezultate postignute zahvaljujući zajedničkim naporima.