Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Pariz, 12. lipnja 2018.

Hrvatske tvrtke na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „Eurosatory“ u Parizu

Hrvatske tvrtke Šestan Busch, Prelog, Galeb, Agencija Alan, KAP-KO, DOK-ING, P-mtč, Šešir, Odjeća i Ikom kovnica nastupaju na Međunarodnom dvogodišnjem sajmu naoružanja i vojne opreme „Eurosatory“ u Parizu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Sajam „Eurosatory“, koji se ove godine održava od 11. do 15. lipnja u prostorima centra Paris-Nord Villepinte u Parizu,  jedan je od najvećih svjetskih vojnih sajmova namijenjenih kopnenoj vojsci i protuzračnoj obrani. Prvi put je organiziran 1967. te iz godine u godinu bilježi sve veći broj izlagača i posjetitelja. Tako je prije dvije godine okupio 1.572 izlagača iz 56 zemalja, 55.500 posjetitelja iz 152 zemlje te 213 službenih izaslanstava iz 94 zemlje. Prema očekivanjima organizatora, ovogodišnje izdanje sajma nadmašit će te brojke, što je u svom pozdravnom govoru prigodom otvaranja ove sajamske manifestacije najavila i francuska ministrica obrane Florence Parly.

Izložbene prostore hrvatskih tvrtki posjetili su veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Republici Filip Vučak i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop.  Hrvatske tvrtke su u razgovoru izrazile zadovoljstvo ovim sajmom, koji im otvara vrata ne samo prema tržištima Francuske i Europe, nego i cijelog svijeta. Također očekuju brojne nove klijente koji će znati prepoznati visoku kvalitetu i pouzdanost hrvatskih proizvoda.