Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Pariz, 12. listopada 2017.

Hrvatska na Međunarodnom sajmu za profesionalce turizma TOP RESA

Veleposlanik RH u Francuskoj Filip Vučak posjetio je hrvatski štand na najvećem međunarodnom sajmu za profesionalce turizma TOP RESA, koji je održan u razdoblju od 26. do 29. rujna 2017. u Parizu.

U sklopu sajma novoimenovani hrvatski veleposlanik u Francuskoj sudjelovao je i na inauguracijskom ručku na poziv Jean-Yves Le Driana, francuskog ministra Europe i vanjskih poslove.

TOP RESA je vodeći francuski  i međunarodni sajam putovanja i turizma kojeg tijekom četiri dana posjeti više od 30.000 turističkih profesionalaca uz sudjelovanje više od 1.600 turističkih brandova.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Parizu predstavilo je hrvatske turističke potencijale zajedno s izlagačima Croatia Airlines-om te Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije. Tijekom sajma održani su i brojni sastanci s ciljem daljnjeg promicanja hrvatskog turizma i  uvođenja novih zračnih linija.

Hrvatska postaje jednom od omiljenih destinacija Francuza. U prvih devet mjeseci 2017. godine zabilježeno je više od 500.000 dolazaka francuskih turista, što je porast od 9,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te ostvareno gotovo dva milijuna noćenja, što predstavlja povećanje od 5 posto.