Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Mississauga, 16. svibnja 2018.

Gala večera Kanadsko-hrvatske gospodarske komore

Gala večera Kanadsko-hrvatske gospodarske komore, 16. po redu, održana je 11. svibnja  2018. godine u Burlingon Convention Centru. Među brojnim uzvanicima, s kanadske su strane bili prisutni parlamentarni zastupnici Bob Bratina, Peter Fonseca, Lisa Raitt,i Borys Wrzesnewskyj, gradonačelnica Mississauge Bonnie Crombie, gradonačelnik Kitchenera Berry Vrbanovic i mnogi drugi visoki gosti dok su s hrvatske strane prisustvovale veleposlanica Marica Matković, generalna konzulica Andrea Javor te konzulica Natalija Bukovec-Osmičević.

Kanadsko-hrvatska gospodarska komora osnovana je 1995. godine kao neprofitna organizacija čiji ciljevi, između ostalog, uključuju kreiranje mreže kontakata  u društvenom i poslovnom okruženju, sponzoriranje i promociju kulturnih događanja, obrazovnih predavanja, seminara, izložbi i konferencija o relevantnim temama. Nadalje, djeluje kao izvor podataka i savjetnik u pitanjima koja se tiču kanadsko-hrvatskog poslovanja te hrvatsko-kanadske zajednice u Kanadi u cjelini te promiče sveukupne bilateralne odnose između Kanade i Hrvatske.

Glavni događaj godine za Kanadsko-hrvatsku gospodarsku komoru je Gala večera na kojoj se svake godine okupi veliki broj kako članova tako  i nečlanova udruge, prominentnih političara i biznismena,  a većina prihoda prikupljenog tom prigodom koristi se za stipendiranje  studenata iz hrvatske zajednice u Kanadi.