Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Vukovar, 19. lipnja 2017.

Bjelin zainteresiran za ulaganja u Vukovaru

Drvoprerađivačka tvrtka Bjelin iz Ogulina zainteresirana je za ulaganja u Vukovaru i izgradnju novih pogona, rekao je u petak na konferenciji za novinare generalni direktor Bjelina Stjepan Vojinić.

Vojinić je na konferenciji za novinare u Vukovaru rekao kako je vlasnik Bjelina, hrvatski gospodarstvenik iz Švedske Darko Pervan, do sada u Hrvatsku uložio oko 100 milijuna eura te da u idućih nekoliko godina planira uložiti još toliko.

Prema Vojinićevim riječima, plan je u Vukovaru otvoriti pogon s oko 250 zaposlenih, no preduvjet je osiguravanje dovoljnih količina drvne mase. Zbog toga se, kako je dodao, Bjelin zalaže za raspisivanje javnoga natječaja s tržišnim cijenama kroz koji bi 'pravi' proizvođači došli do dovoljno sirovine.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je da je otvaranje novih radnih mjesta jedini način za demografsku obnovu Vukovara i hrvatskoga istoka. Podsjetio je kako se u Vukovaru je veljači ove godine u Vukovaru boravio talijanski ulagač Florian Group koji također ima planove za višemilijunska ulaganja i otvaranje 250 radnih mjesta, ali da se nakon toga po tom pitanju ne događa ništa.

(Hina)