Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

Frankfurt, 05. svibnja 2020.

Automobilski div Opel od 1. kolovoza nastavlja s proizvodnjom u pogonima u Rüsselsheimu

Prema pisanju njemačkih medija, auto koncern Opel od 1. kolovoza 2020. godine u punom opsegu nastavlja proizvodnju svojih tržištu poznatih i omiljenih modela automobila u pogonima u Rüsselsheimu.

Prema izvješćima samog automobilskog diva iz Rüsselsheima (čiji se pogoni u tom gradu prostiru na površini 1,5 puta većoj od Monaka), ovih mjeseci „korona-krize“, dok proizvodnja samih vozila miruje, u tijeku su velike tehnološke preinake i modernizacija svih dijelova proizvodnih traka i pogona iz kojih će se u budućnosti plasirati više modela Opelovih vozila. Tako će se u Rüsselsheimu obavljati završni radovi na modelu vozila Astra J s 5 vrata, a nastavit će se i sa serijskom proizvodnjom modela Opel Insignije.

Sam proces restrukturiranja uključuje opsežne zahvate na poboljšanju proizvodnih tehnologija u pogonima preša, zatim onima za izradu karoserija, lakirnice te pogonima završne montaže.

Cjelokupno restrukturiranje poslovanja te proširenje i povećanje proizvodnje kao i tehnološko osuvremenjivanje pogona Opela u Rüsselsheimu uslijedilo je nakon prebrođene krize te najavljuje novi poslovni početak ovog automobilskog diva. Tijekom procesa restrukturiranja i proširivanja proizvodnih kapaciteta Opel se uglavnom oslonio na vlastite zaposlenike, ali je angažirao i pedesetak stranih stručnjaka.

Očekuje se kako će Opel svoje prve modele automobila proizvedene u novim pogonima na europsko i svjetsko tržište plasirati tijekom jeseni 2020. godine. Izuzev u Rüsselsheimu, Opel obnavlja svoje pogone i u druga dva velika proizvodna središta u Njemačkoj -  Bochumu i Eisenachu.