Gospodarska diplomacija

Diplomacija u službi gospodarstva

London, 06. prosinca 2017.

“Westgate Split” dobitnik prestižne nagrade

Splitski projekt dva poslovna tornja “Westgate“ osvojio je u Londonu nagradu za najbolji projekt visoke gradnje u Europi.

U londonskom hotelu The Savoy, 04.prosinca ove godine, hrvatskoj tvrtki “Westgate Tower“ d.o.o iz Splita dodijeljena je jedna od najprestižnijih svjetskih nagrada u sektoru nekretnina “International Property Award 2017-2018“ za projekt dva poslovna tornja, kao najbolji projekt u kategoriji visoke gradnje poslovne namjene u Europi. Autor projekta je hrvatski arhitekt Otto Barić.

Nagrada je uručena od strane predsjednika International Property Media Stuarta Shielda, a preuzeli su je predsjednik Uprave Westgate Group Josip Komar i direktorica prodaje i marketinga Anamaria Komar. Svečanosti je nazočila i predstavnica Veleposlanstva RH u Londonu Davorka Žanić Dražić, savjetnica za gospodarstvo.

Dodijeljena nagrada predstavlja priznanje za uvažavanje najvećih svjetskih standarda izvrsnosti, ne samo kad je u pitanju estetska i tehnološka inovativnost projekta, već i zadovoljavanje ekoloških standarda u sektoru rezidencijalnih i komercijalnih nekretnina. Među kandidatima bili su i brojni svjetski developeri, arhitekti i agenti za nekretnine iz 115 država, koji su bili selektirani po regijama: Afrika, Azija i Pacific, Arabija, Kanada, Karibi, Srednja i južna Amerika, Europa, Ujedinjena Kraljevina i SAD.

Ocjenjivački žiri sastojao se od 80-ak stručnjaka, uključujući i četiri engleska lorda na čelu s grofom od Liverpoola kao predsjednikom International Property Award.